Kindcentrum De Zuidstroom

Belangrijk uitgangspunt bij het ontwerp van basisschool De Zuidstroom was het creëren van gezonde binnenlucht (Frisse Scholen), opwekken van hernieuwbare energie en het gebruik van gezonde en veilige materialen. Daarnaast is het schoolgebouw zo ontworpen dat de lokalen flexibel inzetbaar zijn en ook buiten schooltijden gebruikt kunnen worden. Het Cradle to Cradle geïnspireerde schoolgebouw dient bovendien als een belangrijke spilfunctie in de wijk. De fantastische en duurzame Cradle to Cradle ambities  zijn gerealiseerd binnen het beschikbare budget.

  • Plaats: Venlo
  • Architect: Kristinsson Architecten
  • Fotografie: C2C Expo Lab
  • Terug naar alle projecten
Meer Cradle to Cradle Projecten

Van der Valk Venlo

Gemeentehuis Lochem

Waterschapshuis Zuiderzeeland

Brightlands Chemelot Campus

Plan Effect
Holonite
Menu