ClickBrick

Op weg naar een circulaire economie in 2050 zet Wienerberger in op duurzaam en circulair bouwen. Dat doen we niet alleen, maar samen met de markt, onze partners en relaties. Samen bouwen we aan een duurzaam en circulair productportfolio. Onderdeel hiervan is ClickBrick.

Brick as a Service
ClickBrick is een uniek remontabel gevelsysteem voor het droogstapelen van bakstenen dat toonaangevend is op het gebied van duurzaamheid en circulair bouwen. Het systeem reduceert het gebruik van bouwstoffen, kenmerkt zich door optimaal hergebruik en resulteert in onderhoudsvrije gevels. ClickBrick is volledig circulair en je wordt geleverd volgens het serviceconcept Brick as a Service. Hiermee ben je verzekerd van een innovatief gevelsysteem met retournamegarantie en restwaarde. Inclusief alle relevante services: projectbegeleiding en advies op maat.

Productspecificaties
Het ClickBrick-systeem bestaat uit op maat gekalibreerde, gefreesde bakstenen met een groef. Hierdoor zijn ze exact van vorm en hebben ze een zeer beperkte maattolerantie. Bij het bouwen met ClickBrick-stenen ontstaat er dan ook geen verloop in de gevel.
Compleet systeem
Het ClickBrick-systeem wordt compleet geleverd. In de voorbereiding maken we een zogenoemd ClickBrick- en dilatatieadvies, waarbij we onder meer de benodigde aantallen berekenen. Bij de bakstenen ontvang je alle benodigde hulpmiddelen, zoals rvs-clips en rvs-spouwankers.

Stapelen in plaats van metselen of verlijmen
ClickBrick-stenen worden gestapeld en met een clip en rubberhamer vastgezet. Hiervoor is geen vakkennis van metselen en verlijmen nodig. Een belangrijk pluspunt, gezien de schaarste aan vakmensen. Ook tijdens vorstperiodes en regen kun je gewoon doorwerken. Nabehandelingen zoals uitkrabben, schoonborstelen, bevochtigen, voegen en eventueel gevels reinigen zijn niet nodig. Ook zorgt dit ervoor dat de ClickBrick gevelstenen uitermate geschikt zijn voor circulair bouwen.

Solide mechanische verankering
Voor muurbeëindiging is een speciale rvs-klembeugel ontwikkeld, die zorgt voor een solide mechanische verankering. De beugel maakt het werk op de bouwplaats efficiënter en sneller, omdat er niet gelijmd hoeft te worden. Bij demontage zijn zowel de stenen als de beugels afzonderlijk terug te nemen en te hergebruiken.

Binnenkort beschikbaar.

Pharos
Sportcampus Den Haag