OVER CRADLE TO CRADLE

Afval

Hier draait het om! Binnen Cradle to Cradle vormt afval nieuwe grondstof voor hoogwaardige materialen en producten. En daarmee sluiten we de kringlopen en is de circulaire economie een feit. 

=

Alleen zo waarborgen we een leefbare planeet voor onze (klein)kinderen. Bovendien gebruiken we geen grondstoffen en materialen die op de ‘banned list’ staan, en hebben we aangetoond aan de eisen 

Voedsel

te voldoen van energie- en watermanagement. Tot slot toonden we aan ons bewust te zijn van de arbeidsomstandigheden, in de hele keten van toeleveranciers tot en met ons eigen bedrijf.

C2C Certificering

Cradle to Cradle Certified™ is a registered trademark of the Cradle to Cradle Products Innovation Institute (C2CPII).

The Cradle to Cradle Products Innovation Institute is dedicated to powering a safe and equitable circular economy through products that have a positive impact on people and planet. Through the Cradle to Cradle Certified® Products Program, the Institute sets the global standard for products that are safe, circular and responsibly made. Cradle to Cradle Certified is used by future-focused designers, brands, retailers and manufacturers across the value chain to innovate and optimize materials and products according to the world’s most advanced science-based measures for material health, product circularity, clean air and climate protection, water and soil stewardship, and social fairness. The Institute also powers the global shift to a circular economy through partnerships and collaborative initiatives that equip businesses, governments and other stakeholders with technical frameworks and knowledge to transform the way products are designed and made. The Institute is headquartered in Oakland, California and Amsterdam, the Netherlands. 

Voor meer informatie over C2CPII kunt u terecht op www.c2ccertified.org en alle gecertificeerde producten zijn te vinden in de product register op www.c2ccertified.org/products/registry.  

verified_user

Material Health

De ingrediënten van producten worden geïnventariseerd in de gehele productieketen en beoordeeld op de impact die ze hebben op de gezondheid van mens en milieu. De criteria op de verschillende certificeringsniveaus werken toe naar het vervangen van alle giftige en niet-identificeerbare ingrediënten, zodat producten en hun bouwstenen op een veilige manier eindeloos kunnen worden hergebruikt. Hiermee wordt ook het vrijkomen van ongezonde chemicaliën uit bouwmaterialen voorkomen. Dit zorgt voor een gezonder klimaat, wat op zijn beurt zorgt voor gezondere constructeurs, installateurs, gebruikers, werknemers, servicemonteurs en iedereen die met een gebouw in aanraking komt.

phone_iphone

Material Reutilization

Producten ontworpen voor biologische kringlopen zijn veilig biologisch afbreekbaar. Producten voor een technologische kringloop worden zo ontworpen dat hun bestanddelen makkelijk en eindeloos op hetzelfde kwaliteitsniveau kunnen worden hergebruikt. De producent wordt gestimuleerd om steeds meer grondstoffen terug te winnen en opnieuw te gebruiken. Hierdoor ontstaat een hogere aanpasbaarheid van het gebouw en lagere kosten voor onderhoud en renovatie, door het toepassen van demontabele constructies en herbruikbare materialen. Daarnaast zorgt Cradle to Cradle voor een hogere restwaarde van een gebouw in plaats van sloopkosten door het toepassen van dergelijke constructies en materialen.

camera

Water Stewardship

Processen worden ontworpen met de wetenschap dat zuiver water belangrijk is voor alle levende organismen. Op elk certificeringsniveau worden stappen gezet om proceswater te zuiveren tot drinkwater-niveau. De zuivering en buffering van waterstromen leidt tot een verbeterde waterkwaliteit, zowel binnen als buiten het gebouw.

important_devices

Renewable Energy

De criteria op elk niveau werken toe naar CO2-positieve operaties waar hernieuwbare energie wordt geproduceerd, liefst meer dan dat er wordt verbruikt. Het toepassen van hernieuwbare energie resulteert daarnaast in lagere energiekosten.

people

Social Fairness

Bedrijfsoperaties worden ontworpen om mensen te stimuleren in hun werk en een positieve bijdrage te leveren aan de natuur. Er wordt toegewerkt naar een positieve impact op mens en milieu.

C2C Advies Partners

De C2C Bouwgroep telt momenteel 18 partners.
Bekijk nu alle partners voor advies op het gebied van C2C.

C2C BOUWMATERIALEN TOEPASSEN?